reede, 5. veebruar 2016

Kuidas teha lillkapsa püreesuppi




Vaja läheb:
*2 väiksemat lillkapsast või 1 suur lillkapsas
*200ml riisikoort
*kõrvitsaseemneid
*basiilikut
Poes müüakse selliseid, mis kasvavad poti sees. Mina kasutasin pool sellest.
*3sl oliiviõli
*soola
*maitseaineid

Kuidas teha?
Keeda lillkapsas kaanega potis hästi pehmeks. Kui sa teed lillkapsa väikesteks tükkideks, siis keeb lillkapsas kiiremini. Lisa enne keemist veele natuke soola ka. 
Kui lillkapsas on parajalt pehme, keera tuli maha, kuid lase lillkapsal veel natuke kaane all seista. Seni võid näiteks pestot teha!
Et asja siiski mitte liiga segaseks ajada, räägin kõigepealt siiski sellest, kuidas see supp peaks valmis saama.
Kui lillkapsas on piisavalt pehme, siis kalla vesi ära ja tee lillkapsast püree. Mina kasutasin saumikserit, kuid ka blender sobiks ülihästi.
Võta see sama pott, kus sa enne lillkapsaid keetsid ja vala sinna lillkapsa püree ja riisikoor. Lisa maitseineid. Mina lisasin 1tl Santa Maria persillade maitseianet.
Keeta ei tule sugugi kaua. Supp peaks lihtsalt ühtlaselt segunendud ja soe olema.

Kuidas teha pestot?
Pane blenderisse basiilik, oliiviõli, natuke soola ja küüslaugupipart. Kui sa oled eriti usin, siis võiks muidugi värsket küüslauku panna. Blenderda! Valmis!

Hiljem võid pesto supi sisse ära segada või siis seda hoopis kaunistusena kasutada. Eriti nom on, kui paned supi peale kõrvitsaseemneid ka. ;)

Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar