neljapäev, 26. mai 2016

Kus vegan Riias kõhu täis saab?

Enne reisi tegin natuke uurimustööd ja küsisin facebooki veganitelt, kus ma lihtsa vaevaga söönuks saaks. Riias soovitati külastada Raw Gardenit
Koht oli armas. Meid võttis vastu kõige rõõmsam teenindaja eales. Kuigi paistis olevat õhtune rush hour, suutis ta siiski naeratuse näol hoida ja lõbusas meeleolus teenindada.
Mulle meeldis ka koha interjöör, mis oli parajalt kirev ja mõnusalt hubane.

Toidumenüü on jagatud kaheks: toortoit ja soe vegan toit, mis on minu melest huvitav ja mugav lahendus. Lisaks sellele on neil ka väga lai joogimenüü. 

Kuna me olime väga näljased, siis olime kindlad, et tahame midagi sooja süüa. Martin sõi grillitud baklažaani maguskartuli püreega. Kuna minu toit on kodulehel oleval ingliskeelsel menüül ainsana tõlkimata jäänud ja on seega läti keeles, siis pean mälu järgi  arvama, et ma sõin kinoad ja lehtkapsast. See minu kinoa asi oli parim toit mida ma väljas süües saanud olen. Sellel oli väga julge, kuid ideaalselt teiste maitsetega sobiv, sinepi maitse, mis oli minu jaoks lausa inspireeriv. (Just eile tegin ise ka riisi peale šampinjoni-sinepikastet.)
Martini meelest oleks tema baklažaan võinud pehmem olla, kuid muidu jäi ka tema toiduga väga rahule. (Minule see-eest meeldis baklažaan, sest mulle meeldivad krõmpsuvad juurviljad rohkem).
Martin võttis toidu kõrvale mustikasmuuti, mis oli samuti kiiduväärt. Mina juua ei soovinud, mille peale pakuti mulle vett, kuhu oli pressitut sidrunimahla. Mulle meeldis, kuidas see oli mõnusalt hapu ja, et isegi tasuta lauda toodud vesi oli ilusti läbimõeldud. 

Kui ma kunagi Riiga satun, siis külastan seda kohta kindlasti veel. Menüüs oli veel nii palju asju, mida tahaks proovida. Seni soovitan seda kohta kõigile neile, kellel on Riiga sõit plaanis.






1 kommentaar:

  1. Oh, toidud näevad väga vinged välja! Olen paar korda käinud ja alati hullult rahule jäänud, kindla peale saab kõhu täis ja maitseelamuse ka.

    VastaKustuta